Cimbriahktavlingjuli

Tommarp den 9 juli.

Hallå!! – vi bjöd in till tävling i Tikdivisionen både för greyhound och whippet, men för få anmälda. Var var ni? - Någon/några gick kanske miste om värdefulla poäng?!

Även Skånecupen, där semifinaler skulle gå på Landskronabanan, blev inte som det var tänkt – ingen cup alls över sprinterdistans och medeldistans blev ett rakt lopp. Finalen för dessa kördes med 5 hundar till start. Champix Camolin tog starten och vann på dagens bästa tid, 30,94. Tyvärr ”skenade” haren och hundarna jagade ett extra varv. Jesper Sötofte hade sinnesnärvaro nog att kasta ett koppel på rälsen och fick stopp på maskinen – tack Jesper!

Penny Lane fick sin första prisrosett på hemmabanan – äntligen! Yvonne Eriksson, glad som en lärka, fick höra sin favoritlåt, Penny Lane, i högtalaren vid prisutdelningen.

Whippetloppen gick till MB Elisabeth Swann, Bull Fighter och Elmer (första vinsten i karriären).

För övrigt var det något av ”danskarnas dag” – vinster till Coco Crisp, Black Commandor, Dazzling Jessie och Tacata.

Som vanligt hade vi en ganska stor publik – bra omsättning i toton och i kiosken. Tyvärr så försvinner en del åskådare när någon form av uppehåll görs i tävlingen – maskinfel, sladdning av banan eller för långt mellan loppen. Vi får hitta på något som håller kvar alla även till sista loppet.

Den 3 september är vi tillbaka i Tommarp för nya spännande lopp – välkomna!

                                                                              Gerty