Valpar

Valpar valpar valpar!

Vill du se vilka hundar som fått valpar tidigare år (från 2015) så klicka HÄR!

Just nu finns det få eller inga valpar alls till salu, men kontakta gärna uppfödarna direkt för att höra om deras kommande valpplaner.

Just nu fins det valpar efter JoeLaBello och Pennys Esmeralda (Mats Wicander- Stockholm) och någon valp finns också kvar efter Canis Majoris och Ballymac Camp- Kennel Stelladogs!

Källa: SHCF

 

Är du sugen på en greyhoundvalp??

Paramour kennel har kanonfina valpar till salu efter den fina irlandsfödde hanen Vans Viking och duktiga tiken Elsa Viola. Kontakta dem för mer info 070-3509879 eller via mail teamparamour@bbtj.se! De finns också på Facebook: "Team Paramour" och där finns många fler fina bilder! 

Foto: Marielle Lindström

 

Idomic´s kennel har fått tillökning!!

170421

Det finns valpar lite runt om i landet, det vi känner till just nu är att det finns valpar/unghundar hos följande kennlar: Blidingia, Calling You, Davantis, Heartlines, Keops, Ravage och Sjudraget. Calling You föder upp whippets, resterande är greyhounds. För mer info om kennlarna och kontaktuppgifter gå in under fliken "Uppfödare". Välkommen att kontakta våra uppfödare om du är sugen på de mest underbara hundarna som finns!!

Källa: shcf

Foto: P. Sörensen

  

 

161220

Just nu har Kennel Blidingia, Heartlines , Keops samt kennel Sjudraget greyhoyundvalpar hemma i sin kennel. Om du är nyfiken och/eller intresserad så gå in under fliken Uppfödare, där finns kontaktuppgifter. I dagarna väntar också Stelladogs valpar och det är några parningar på gång. Massor med valpmys med andra ord, och det finns säkert fler som vi inte vet om än!!

 

160629

Tyra Lee och Betty Lee är helsystrarna efter den förre sprintraketen Pennys Trix och som startat sina karriärer på ett minst sagt lysande sätt! De har tillsammans på 4 starter 3 förstaplaceringar och en tredjeplacering, och det på riktigt fina tider!
Det är kennel Hagas i St Olof på Österlen och som har Cimbria HK som hemmabana som är uppfödare och just nu har de en kull med samma kombination som Tyra och Betty Lee och det finns två valpar kvar till salu, en hane och en tik (Pennys Trix-Hagas Fiona)!! För mer info se vår hemsida www.laget.se/CIMBRIAHK

Foto Gerty Persson

 

Valpar valpar valpar...

Det har fötts lite valpar runt om i Sverige!! I söder har den kanonfina hanen I am Knatte fått sin första kull med den australiensimporterade välstammade tiken Rebel Lee Siyan. I am Knatte har meriter såsom 3 banrekord på 3 olika banor varav två fortfarande gäller, han vann Danska Derbyt i sin blott fjärde start han vann masters 2012 och var 2:a året efter, Årets Rookie 2012, han har vunnit EM med mera med mera. Och han är efter den fina tiken I am som har lämnat flera fina kapplöpningshundar.

Rebel Lee Siyan är efter Brett Lee och har hunnit med att få licens men inga övriga kapplöpningsmeriter. Men hon har visst visat på en ruskig startsnabbhet enligt ägare och tränare Anki Persson.

Foto: Anki Persson

Längre upp i Sverige har vi ett gäng whippetvalpar efter den svenska profilhunden Mambo Jambo som har en meritlista som kan få vem som helst att häpna. Han har 24 vinster och 10 banrekord på olika banor. Han är  European Derby 4:a,  European Continental classic 3: a,  Sprint Derby 2:a och vinnare av Mälartrofen, Kråkwhippen, Örehovstayern och Avelsloppet 2015! Han blev Årets whippet OCH årets whippet rookie 2014. Och han var 2: a i whippet race SM 2015. Tiken heter S.Scarlet O´Hara, och såhär säger Anncie som står bakom kenneln Steel Success om kombinationen:

”Att vi valde just denna hane talar nästan för sig själv, men går man in på detaljer så som bra temperament, funktion, sundhet, styrka och "snabba fötter" som jag brukar säga så blev det just Mambo som vi bestämde oss för denna gång. Ett till ess i rockärmen som Scarlet O´Hara har är att hon är otroligt snabb ur box, så kombinationen med Mambos styrka vore kul att få se i avkommorna som kommer ut på banorna. Dock hänger det ju sen förstås mycket på hundägarna själva vad man vill göra och uppnå med sin hund. Vi som uppfödare gör vad vi kan för att få fram en sund frisk hund och finna bra hem, det är det allra viktigaste för oss. Vi följer nu med spänning "Disney kullens" utveckling och önskar de små välkomna till Världen, avslutar Anncie.”

 Foto: Anncie Pettersson

Nere i Skåne föddes kort därefter valpar efter danska Irlandsimporten Killishin Jamar och svenskfödda Kacela. Det är Blidingia racings första kull med deras första kapplöpningshund. Kacela är efter Kerberos Pearl och Alamo Gold och kommer från en jämn fin kull med många elithundar och en banrekordshållare i brodern Jalla Jalla, ett banrekord som fortfarande står sig i Västerås. Kacela har själv fina meriter såsom Danska Mästare, vinnare av Västsvenskt Oaks, finalist i SM på 550 m under sin första säsong, 3: a Danska Derbyt och 3:a i Avelsloppet med mera. Ofta har hon varit bästa och enda tik och sprungit med både svenska och danska elithundar.

Killishin Jamar har den fina stammen Droopys Vieri och Droopys Maddy. Han har banrekord på Roskilde, vinst i Jysk Derby två år i rad, CGRC classic, European Derby, Själlandsmästare med mera med mera. Han gick även väldigt starkt som veteran och vann bland Europaderbyt för veteraner i Borås. Han tävlade på Irland innan han kom i Heidi och Jespers ägo och han har 31 vinster på 122 starter, och totalt 88 pallplaceringar!!

Foto: privat

Steel Success har nyligen fått en kull till som varit planerad sedan förra hösten, efter den tjeckiskfödde Wilson numera boendes i Danmark. Tik här är Darjeeling som med sina 15 starter 2014 hamnade på pallen hela 12 gånger. Hon blev även Tik-SM vinnare 2014, nominerad i två kategorier; Årets Tik och Årets Rookie 2014. Under 2015 har hon gjort 11 starter varav 8 av dem slutat med pallplaceringar. Hon är vinnare av AGRIA sprint loppet på Åkerskanal och blev Elithund på medeldistans 2015.

Wilson har startat 27 gånger och vunnit i 26 av dessa starter och har en tredjeplacering. Han har 19 banrekord i 3 länder, Sverige, Danmark och Finland på många olika diastanser, från kort till långdistans. Anncie säger att hon är väldigt förtjust i de tjeckiska linjerna och kenneln har dessa redan genom Damien Rice som är släkt med just Wilson.

Foto: Anncie Pettersson

 

150120

Whippetvalpar på Kennel Crimdon!

Det har i december fötts små underbart söta whippetvalpar uppe i Norrland, närmare bestämt i Skellefteå på Crimdons kennel. Pappa är Invincable och mamma är Boudicca. Nedan kan du läsa lite mer utförligt om föräldrarnas meriter. Vill du se stamtavlan klicka här

Invincable har banrekord i Älvsbyn och Midlanda på sprint. Han har den snabbaste tiden under 2014 i Älvsbyn, han är andra snabbaste hund på Midlanda säsongen 2014, han är tredje snabbaste hunden i Skellefteå 2014 samt tredje snabbaste hund i Järbo 2014, samtliga meriter på sprintdistans. På 10 starter under 2014 tog han fyra vinster och 5 andraplatser! Invincable är inmätt till 50,5 cm.

Boudicca har meriter såsom BIR valp, BIS 3 valp och hon har hundkapplöpningslicens.
Pappa, det vill säga morfar till valparna; Idomic’s El Del Piero har tagit banrekord Skellefteå Greyhound Park. Han har K1 & M1 på rundbana, och resultaten 4-2-3 på 9 starter. Elithundsdiplom på kort distans. Han är vinnare av Whippet Rookie 2008, 2:a i Svenska Mästerskapen i Whippetrace B- finale (rakbana för whippets). 1:a CC i Coursing och best in field , SE VCh – Svensk Viltspårs champion. Utställning CK, BIR- Junior . Tilldelad Trippel priset för meriter i utställning, rundbana och spår. Mental beskriven med godkänt skott.
Macawe Moonchild Rundbana; K2 & Eftersök

Valparna går att boka mot en handpenning på 2000:-
Vid leverans är alltid valparna:
Vaccinerade
Registrerade i SKK
Regelbundet avmaskade
Besiktade
Chippmärkta
De är dolda fels försäkrade i Sveland.
Med valpen följer halsband och koppel.
Lite valpfoder för en vecka.
Stöd och råd i hela hundens liv om NI känner att ni behöver det.
Duncan McKie 070-533 13 92 crimdonkennel@gmail.com
Anette McKie 073-021 25 73 hundpensionat@gmail.com
Adress:
Gunsenvägen 39
93154 Skellefteå
hem 0910-32912

Välkomna att kontakta kenneln! 

141027

Amerikanske Kinloch Brae har lämnat valpar i Sverige!

Tillsammans med tiken Westmead Grainne, hemmahörandes i Stella Dogs kennel, fick de den 22/10 3 hanar och 4 tikar. Nedan berättar Cecilia Aichhorn, som tillsammans med maken Fredrik och barnen står bakom kenneln Stella Dogs, om kombinationen de valt för denna fina valpkull!

"Kinloch Brae var en fantastisk tävlingshund och hans obeskrivliga startsnabbhet krossade ett av det bästa startfält som någonsin startat I USAs Derby sprint Classic över 505 m. På 72 starter har Kinloch Brae segrat 40 gånger, varit placerad 61 gånger och då i allra högsta klass i USA.

När Kinloch Brae flyttade till Irland som avelshane så totalt exploderade hans avkommor!

Ballymac Vic: Barnrekord Cork 27,94 finalist i Irländska derbyt 2014, Shelbourne 28,01. Aero Gaga: semifinalist i Golden Jacket, vinnare av Tony Morris Marathon, vinnare av Ted Hegarty Marathon. Razldazl George: vinnare av Irländska Derbyt 2011, historiskt genom att han varit finalist i 3 derbyfinaler, två på Irland och en i England. Ja, listan är lång... Kingo, Razldazl Jayfkay, Razldazl Marlyn mm mm...

Men vad är en bra avelshund om man inte har en mycket bra tiklinje. Westmead Grainne är efter Droppys Vieri & Westmead Liz. Liz sprang hela sin karriär i Open class. Hon är kullsyster till den fina avelshanen Westmead Joe och den fantastiska tiken Westmead Aoifa. Westmead Aoifa är top offspring efter mormor Mega Delight ( 2.a är Weastmead Hawk). Liz har även samma fina pappa (Larkhill Jo) som Razldazl Pearl.

Droppys Vieri är en av dom största avelshanarna genom tiderna. Över 9000 offsprings bl.a Cuil Cougar Derby Runner-up, Droppys Ike ST Leger, Spiridon Louise Greyhound of the year ,Yahoo Jamie och Eye on the Storm m.fl"

Detta finns nu i Sverige!!! Intresserad kontakta Stella Dogs 033- 28 82 20.

 

140912

Kennel Stella Dogs fina tik Ballymac Camp (syster till Ballymac Eske/banrekord i Skottland!) har i veckan fått 6 fina valpar efter den framgångsrike avelshanen Kerberos Pearl (Kennel Quliqa). Tre hanar och tre tikar blev det, alla tigrerade. Grattis alla inblandade och lycka till i framtiden med denna fina kombination!

För mer information besök Stella Dogs! Det går också bra att besöka Kennel Quliqas hemsida!